11
Eki 2024
Reza Abbasi-Asl'den araştırma grubumuza ziyaret

University of California, San Francisco'dan Dr. Öğr. Üyesi Reza Abbasi-Asl, İTÜ Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi, İTÜ Yapay Zeka ve Veri Mühendisliği Bölümü ITUNLP araştırma grubumuza "Spatio-temporal Modeling in Neuroscience through Interpretable Machine Learning" başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Sunumda, ileri düzey makine öğrenimi araçlarının beyin fonksiyonlarını ve ilgili nörolojik bozuklukları anlamadaki rolü ele alındı. Abbasi-Asl, özellikle farklı çözünürlüklerde toplanan beyin ve vücut verilerini birleştiren çözümleri, biyolojik sistemlerin fonksiyonlarını öngörmeyi ve nörolojik bozukluklar arasındaki işlevsel farklılıkları belirlemeyi sağlayan yöntemler sundu.

Sunum sırasında dinleyiciler, beyin bilimleri alanında gelişmiş veri analiz tekniklerinin uygulama alanlarına dair yeni bakış açıları kazandı. Bu keyifli ve bilgilendirici etkinliğe katılan herkese teşekkür ederiz.

*Abbasi-Asl, Neurology ve Bioengineering and Therapeutic Sciences departmanlarında doktor öğretim üyesi olarak görev yapmakta ve UCSF Neuroscape Center'da fakülte üyesi olarak çalışmaktadır.

RezaAbbasi3

RezaAbbasi2