May 2020
Yapay Zekâya Türkçe Dokunuş

İstanbul Teknik Üniversitesi Türkçe Doğal Dil İşleme (DDİ) Laboratuvarı, bu alanda çalışan araştırmacılara her türlü desteği sunarak, çözümler geliştiriyor. Doç. Dr. Gülşen Eryiğit’in kurucu üyesi olduğu ve koordinatörlüğünü üstlendiği grubun çalışmaları, ülkemizde pek çok sektöre katkı sunuyor.

İstanbul Teknik Üniversitesi Doğal Dil İşleme Grubu, bu alanda uzmanlaşmış, Türkiye’deki en eski ve en büyük dil teknolojileri grubudur. 2000 yılında kurulan grup, halen İTÜ Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi bünyesinde faaliyetlerini yürütüyor. Doç. Dr. Gülşen Eryiğit’in koordinatörlüğü üstlendiği grupta hâlihazırda 3 öğretim üyesi, 5 araştırma görevlisi ve 30’a yakın doktora, yüksek lisans ve gönüllü lisans öğrencisi bulunuyor. Şu ana kadar 12 bilimsel araştırma projesi yürütülen, 8 TEYDEB projesinin öneri ve yürütülmesi aşamalarında grup öğretim üyeleri ve araştırmacıları tarafından akademik desteklerin sağlandığı merkez, tam bir Ar-Ge üssü gibi çalışıyor.

İTÜ Kurumsal Ofisi ile yapılan haberin devamına bu sayfadan erişebilirsiniz.